Informasjon til foreldre

Ping Timeout er en forening som arrangerer datatreff. De som står bak foreningen og datatreffene har lang erfaring med både datatreff og arrangement for ungdom.

Ofte spurte spørsmål

Hva er et datatreff / LAN-party?

Datatreff er en samlebetegnelse for ulike typer arrangementer hvor datainteresserte samler seg for å spille, programmere eller utveksle kunnskap. Et LAN-party er et arrangement hvor interesserte samles med datamaskiner hvor hovedmålet er å spille ulike typer dataspill eller utveksle kunnskap eller informasjon. På et slikt arrangement har deltakere med seg egen datamaskin, og disse kobles sammen i nettverk.

Hvem står bak RomjulsLAN 2019?

Foreningen Ping Timeout, ungdomstilbudet #ånnfliik og Pingvinen fritidsklubb arrangerer RomjulsLAN 2019 sammen. Alle deltakere og frivillige blir automatisk medlemmer av foreningen Ping Timeout som er en frivillig organisasjon for og av data- og spillinteressert ungdom.

Når åpner RomjulsLAN 2019?

Dørene åpner lørdag 28. desember klokken 18. Da kan foreldre være med og bære inn utstyr og se at alt er greit. Foreldre og foresatte kan også komme innom underveis i arrangementet for å levere ting og sjekke at ungdommen har det bra. Foreldre eller venner som vil være tilstede uten PC kan kjøpe besøksbillett i døra til kr 150,- for hele helgen.

Dørene stenger mandag 30. desember klokken 18. Da skal alle deltakere og deres utstyr være ute av hallen.

Men når på kvelden stenger dere?

Vi legger opp til at deltakere kan være i hallen hele helgen. Det vil være minst 4 voksne over 18 år tilstede hele døgnet, og vi har egne vakter som går rundt og passer på at alle har det bra. Vi har eget soveområde, garderober for dusjing, og kiosk som selger mat, snacks og drikke.

Er deltakerne våkne hele natten?

Noen liker å være våkne hele natten og sove på dagen, mens andre vil sove litt tidligere. Her er alle forskjellige. Det er ikke til å legge skjul på at den beste stemningen er på natten når lysene er dempet, men det vil alltid være lov å gå og legge seg. Vi har egne områder hvor deltakere kan sove hvor det er vakthold og lydnivået skal være dempet (i den grad det går an).

Får de i seg mat da?

Det er opp til hver enkelt deltaker å sørge for at de får i seg tilstrekkelig mat og drikke. Vi har kiosk som selger mat, snacks og drikke. Husk å sende med nok penger eller kom innom jevnlig med forsyninger.

Hva skal vi ta med?

Vi har laget et forslag til pakkeliste på Facebook-siden vår, ta en kikk her: Pakkeliste på Facebook.

Det aller, aller viktigste fra pakkelisten: Billett, datamaskin med nødvendige kabler og nettverkskabel (10 meter +), penger til mat og drikke, klær og toalettsaker, sovepose og liggeunderlag.

Hvilke spill får deltakerne spille?

Vi håndhever ikke veiledende aldersgrenser på spill, og dersom en mindreårig deltaker har installert et spill på sin datamaskin anser vi det som samtykke fra foresatte.

Hva med rusmidler?

Det er null-toleranse for alkohol og andre rusmidler på våre arrangement. Dersom en deltaker bruker eller oppbevarer rusmidler vil han eller hun bli utvist fra arrangementet, og politi eller foresatte bli kontaktet. Dette skjer ikke nødvendigvis i den rekkefølgen.

Hvordan passer dere på?

Vi har minst 4 voksne tilstede under hele arrangementet, og egne vakter som går rundt og sørger for at alle deltakere har det bra, og at deltakere har noen de kan kontakte dersom noe er galt. Vaktleder kan alltid kontaktes på telefon 40586572 under arrangementet.

Samtykkeskjema

Alle deltakere under 16 år må ha tillatelse fra foresatte til å være med på arrangement som går over flere dager. For at vi skal være sikre på at alle som er med har lov til å være der, og at vi har mulighet til å få tak i foresatte om noe skjer, krever vi at foresatte til alle deltakere og frivillige under 16 år fyller ut samtykkeskjema. Dette gjøres digitalt ved å følge lenken under. Mindreårige deltakere uten samtykkeskjema må dessverre avvises.

Fyll ut samtykkeskjema